چند و چون

مجله خانواده و سرگرمی

چند و چون

مجله خانواده و سرگرمی

۴ مطلب در اسفند ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

یکی از هنرهای دستی که امروزه خواهان بسیاری پیدا کرده است، تریکو بافی است. تریکو بافی، زیر مجموعه بافتنی به شمار می آید و در دسته هنر قلاب بافی قرار می گیرد. به دلیل استفاده از قلاب بافتنی در این کار، می توان نام قلاب بافی با تریکو هم به آن نسبت داد. استفاده از وسایل تریکو بافی و بافت کاموای تریکو باعث می شود که ضخامت و جلوه ظریفی به بافت شما دهد.

بافت کاموای تریکو، به دلیل ضخیم بودن آن راحت است زیرا به دلیل ضخامتی که دارد به سرعت می توان حجم قابل توجهی از آن را آماده کرد. زیبایی، ظرافت و بافت سریع و ساده تریکو، آن را تبدیل به یکی از هنرهای دستی پرطرفدار کرده است. مدل های بافت متنوعی را می توان، تریکو بافی کرد. به این ترتیب می توان گفت که تریکو بافی می تواند کاربرد زیادی هم داشته باشد.

باور عمومی این است که لازم است پیش از یادگیری تریکو بافی، قلاب بافی را آموزش دیده باشید. اما شاید بهتر است بگوییم که دانش مقدماتی لازم جهت تریکو بافی می تواند شامل آشنایی با گره ها، پایه ها و حلقه ها باشد. برای اینکه بتوانید طرح های بیشتر و متنوع تری را هم تریکو بافی کنید، می توانید در آغاز، نقشه خوانی را یاد بگیرید تا به کمک آن، هر طرحی که می پسندید را به مرحله اجرا در آورید.

آشنایی با انواع کفی و روش کار با آنها هم از جمله مواردی است که یادگیری تریکو بافی را برایتان اصولی می کند و در آخر خوب است بدانید که تریکو بافی، به حوصله، علاقه، تمرین و پشتکار تا رسیدن به مهارت در آن، نیازمند است. نکته ای که بافنده تریکو بایست به آن توجه داشته باشد این است که نوع بافت، با توجه به کاربرد آن مشخص می شود. بافت های درشت و متوسط تریکو را بایست هماهنگ با کاربرد وسیله ای که تهیه می کنید، انتخاب کنید.

http://uupload.ir/files/cr7e_rag-rug-bg.jpg

وسایل تریکو بافی

کاموا یا نخ تریکو

کاموا یا نخ مورد استفاده در تریکو بافی از ضخامت بیشتری در مقایسه با کامواهای معمولی برخوردارند. همچنین اینگونه کاموا و نخ ها، در اندازه های گوناگون وجود دارند که با توجه به مدل انتخابی بافت تریکو، کاربرد دارند. دقت داشته باشید که از توجه به میزان لطافت کاموا و نخ تریکو غافل نشوید. زیرا به علت سبک بافت این کاموا ها، بایست به راحتی به روی هم حرکت داده شوند و همچنین به دلیل ملموس بودن سطح کامواها پس از پایان بافت، لازم است که انواع لطیف اینگونه کاموا ها را انتخاب کنید.

قلاب تریکو بافی

میل های بافتنی، در تریکو بافی کاربردی نداشته و برای بافت کاموا و نخ مخصوص تریکو، از قالب های مخصوص که به نسبت قلاب های قلاب بافی و میل های بافتنی، اندازه بزرگتری دارند، استفاده می شود. به منظور انتخاب اندازه قلاب مخصوص تریکو بافی هم، می توان از عرض کاموای انتخابی کمک گرفت و بطور دقیق، قلاب را متناسب با آن در نظر گرفت. علاوه بر این، جنس اینگونه قلاب ها هم متفاوت بوده و این اختیار را دارید که با هر جنسی که تریکو بافی برایتان راحت تر انجام می شود، کار بافت خود را دنبال کنید.

کفی سبد تریکو

با توجه به اینکه بافت سبد با تریکو، یکی از پرکاربردترین موارد استفاده از این هنر دستی است، تهیه و کمک گرفتن از کفی ها، در بافت سبد تریکو مفید است. به کمک این کفی ها، بافت سبد های تریکو راحت تر شده و استحکام بیشتری می یابند. این کفی ها به صورت آماده و در جنس های مختلف پلاستیکی، پلکسی و چوبی موجود است.

ادامه مطلب

  • chando chon
  • ۰
  • ۰

پخت نان خانگی

اگر شما جز آن دسته از خانم های خانه داری هستید که از آشپزی لذت می برند، به شما پیشنهاد می کنیم که در این مطلب با ما همراه باشید، چرا که قصد داریم بهترین روش پخت نان خانگی را به شما آموزش دهیم تا بتوانید خود، عطر خوش نان را در آشپزخانه پخش کنید.

گاهی در شرایط خاصی مانند شیوع برخی بیماری های حاد نمی توانید از محصولاتی که در بیرون تهیه می شود استفاده کنید زیرا از میزان رعایت بهداشت آن ها اطمینان ندارید در چنین شرایطی مانند شرایط کنونی جامعه که به دلیل شیوع ویروس کرونا در سطح شهرها مجبور هستید برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا در قرنطینه خانگی بمانید، بد نیست که بتوانید نان خانگی بهداشتی را در منزل تهیه کرده و از آن در کنار خانواده لذت ببرید.

بهترین روش پخت نان خانگی بدون نیاز به فر

نان یکی از خوراکی های بسیار خوشمزه ایست که اگر داغ و تازه سرو شود، هوش از سر اهل خانه می برد. برای تهیه نان خانگی کافیست کمی حوصله به خرج دهید و حتی بدون نیاز به فر، یک نان خوشمزه و خوش عطر و بو درست کنید.

مواد اولیه

برای آنکه نون خانگی درست کنید، به این مواد اولیه نیاز دارید:
2
پیمانه آرد
3 قاشق سوپخوری ماست یا شیر
3 قاشق چایخوری شکر
2 قاشق سوپخوری روغن زیتون
1 قاشق چایخوری خمیر مایه تازه
2 قاشق سوپخوری کره
نصف قاشق چایخوری پودر رازیانه، سیاه دانه یا ادویه ای که دوست دارید
و یک قاشق چایخوری نمک

بهترین روش پخت نان خانگی

طرز تهیه نان خانگی

برای اینکه این نان خانگی خوشمزه را درست کنید، می بایست مقداری آب را گرم کنید – به اندازه ای که دستتان را نسوزاند – و از آن برای عمل آوردن خمیر مایه استفاده کنید.

به این منظور ظرفی آورده و خمیر مایه را درون آن بریزید. سپس به اندازه ی یک قاشق چایخوری شکر به آن بیفزایید و سه چهارم پیمانه آب گرم را روی آن و درون ظرف بریزید. حال می بایست به کمک دست، خمیر مایه را درون آب تکان دهید تا خمیرتان عمل آید. سپس ظرفی را به عنوان درپوش روی ظرف خمیرتان قرار دهید، آن را در جایی گرم بگذارید و برای مدت 10 دقیقه صبر کنید تا خمیر عمل آید و پف کند.

اضافه کردن مواد و ادویه به خمیر نان لواش خانگی

اکنون کاسه ی بزرگ دیگری آورده و درون آن نمک، آرد الک شده، شکر باقی مانده و ادویه ای که مد نظر دارید را ریخته و با هم مخلوط کنید. بعد از آنکه خمیر به عمل آمد، روغن زیتون و ماست ( یا شیر ) را به آن اضافه کنید. از یک همزن برقی استفاده کنید تا این مواد را به خوبی با هم مخلوط کند و یکدست شوند. دقت داشته باشید که نباید دانه های ماست روی روغن و خمیر باقی بماند.

بعد از آنکه این ترکیبات به خوبی با هم مخلوط شدند و ماده ای یکدست پدید آمد، می بایست خمیر مایه را آرام آرام به ظرف مواد خشک ( ترکیب نمک، شکر، آرد و ادویه) بریزید و به کمک چنگال هم بزنید. با ترکیب شدن آن ها کم کم خمیر شما آماده می شود و فرم می گیرد.

در این مرحله می بایست از دستتان کمک بگیرید و خمیر را ورز و فرم دهید. خمیر را در کاسه بچرخانید تا تمامی مواد با آرد مخلوط شوند. این روند را برای مدت 5 دقیقه ادامه دهید تا خمیر شکل گیرد. حال روی ظرف را به کمک سلفون بپوشانید و به مدت یک ساعت و نیم تا سه ساعت صبر کنید تا خمیر استراحت کند.

بهترین روش پخت نان خانگی

بعد از استراحت خمیر نان آماده شده

بعد از گذشت این زمان، روی سطح کارتان آرد بپاشید و خمیر را روی آن قرار دهید. روی خمیر هم مقداری آرد بپاشید، برای مدت 2 دقیقه آن را ورز دهید و سپس آن را به 6 قسمت مساوی تقسیم کنید.

درون ظرفی مقداری آرد بریزید و هر قسمت از خمیر نان برش زده را درون ظرف آرد بیندازید تا حسابی آردی شوند. اکنون هر تکه از خمیر را به کمک وردنه باز کنید تا قطر خمیر 3 میلی متر شود. البته این کار را می توانید با کمک بطری های نوشابه که درونشان را پر کرده اید، نیز انجام دهید.

روش پخت

حال می بایست یک تابه ی نچسب ( یا یک تابه چدن ) آورده و آن را روی حرارت به مدت 5 دقیقه قرار دهید تا داغ شود. بعد به کمک یک قلمو کف تابه را مقداری چرب کنید.

خمیر نان تهیه شده را درون تابه پهن کنید و حرارت را در درجه ملایم قرار دهید تا خمیر پف کند و روی آن شکل های حبابداری پدید آید. سپس خمیر را برگردانده تا آن طرف نان نیز آماده شود. کره را ذوب کنید و با کمک قلمو روی نان ها بمالید تا تازه بمانند. به کمک این روش می توانید به راحتی نان را بدون فر در خانه درست کنید و از آن لذت ببرید.

  • ۰
  • ۰

آماده سازی30 دقیقه

مدت انتظار15 دقیقه

مجموعاً45 دقیقه

مواد اولیه برای:4 نفر

گل کلم1عدد (کوچک)

تن ماهی2قاشق سوپخوری

زیتون سبز10عدد

خیار شور3عدد

نخود فرنگی2قاشق سوپخوری

فلفل دلمه ای نصف 1عدد

سرکه1قاشق غذاخوری

روغن زیتون 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه: 

جهت تهیه سالاد گل کلم ابتدا در قابلمه ای مقداری آب و نمک را به جوش بیاورید. گل کلم شسته و آن را خرد کنید و اجازه دهید یک ربع داخل آب در حال جوش بجوشند.
گل کلم ها را پس از این مدت زمان با آب سرد خوب آبکشی کنید و کنار بگذارید تا آب اضافی اش برود.نخود فرنگی را با مقداری آب و نمک بپزید.
تن ماهی را داخل توری بریزید و با پشت قاشق روغن اضافی آن را بگیرید.فلفل دلمه ای را خلالی خرد کنید، هسته های زیتون ها را بگیرید، خیارشور را حلقه ای خرد کنید.
فلفل دلمه ای خرد شده ، زیتون ها ، خیارشور ، گل کلم پخته ، نخود فرنگی پخته و تن ماهی را باهم مخلوط کنید، سالاد را در ظرف بریزید و مخلوط سرکه و روغن زیتون را روی آن بدهید و مصرف کنید.

نکات:

1)در صورت تمایل به جای سرکه سیب از آبلیمو استفاده کنید.
2)
میتوانید مقداری پنیر فتا هم روی سالاد رنده کنید.
3)
در صورت تمایل از مقداری ذرت پخته شده هم در سالاد استفاده کنید

  • chando chon
  • ۰
  • ۰

پخت نان در خانه

یکی از لذت‌بخش‌ترین قسمت‌های آشپزی، پختن نان در خانه است. اما گاهی به دلیل مراحل سخت و وقت‌گیر آماده کردن خمیر نان، ممکن است از پخت آن منصرف شویم.

در این مطلب طرز تهیۀ یک نان ذرت آماده است که هم مراحل آماده کردن خمیرش راحت است درست کردن خمیر نان همانند درست کردن خمیر پیتزا است فقط تنها فرق آن با خمیر پیتزا این است که نیازی به استراحت دادن خمیر نیست. برای همین خیلی آسان و سریع آماده می‌شود.

مواد لازم:

 

·         آرد ذرت: یک و نیم پیمانه

·         آرد گندم: یک و نیم پیمانه

·         تخم‌مرغ: یک عدد

·         آب: یک پیمانه

·         روغن مایع: یک‌سوم پیمانه

·         نمک به میزان لازم

طرز تهیه:

تخم‌مرغ، روغن و نمک را در کاسه‌ای می‌ریزیم و با یک چنگال در حد درآمدن تخم‌مرغ از لختگی، مواد را مخلوط می‌کنیم.

آب را به مواد افزوده و دوباره هم می‌زنیم.

هر دو آرد را با هم مخلوط کرده و الک می‌کنیم. سپس به مواد می‌افزاییم.

مواد را تا حدی که مایۀ کیک خودش را بگیرد، هم می‌زنیم. اگر خمیر شل بود، به مایه آرد اضافه می‌کنیم. وقتی خمیر به دست نچسبید، دیگر آرد لازم نیست.

وقتی خمیر سفت شد، آن را ورز می‌دهیم تا منسجم و یکنواخت شود. این خمیر نیازی به استراحت ندارد.

به اندازۀ یک نارنگی کوچک از خمیر برمی‌داریم روی سطح آرد پاشی شده با وردنه ورز می‌دهیم تا ضخامت آن حدود یک تا ۲ میل شود.

خمیر را می‌توان به همین شکل پخت یا با قالب به شکل دل‌خواه برش زد.

برای پخت نان کافی است یک قابلمۀ نچسب را بدون روغن روی حرارت متوسط بگذاریم تا داغ شود و بعد خمیر را در آن بگذاریم.

وقتی خمیر شروع به حباب زدن کرد، آن را برمی‌گردانیم تا طرف دیگر آن هم بپزد.

وقتی دو طرف خمیر طلایی شد، نان آماده است.

بهتر است نان را بلافاصله پس از پخت در پارچه‌ای تمیز بگذارید تا خشک نشود.

 

  • chando chon